Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 грудня 2021 року

Щороку 1 грудня в усьому світі відзначають День боротьби зі СНІДом відповідно до рішення Всесвітньої організації охорони здоров’я з 1988 року. Всесвітній день боротьби зі СНІДом покликаний звернути увагу суспільства на цю проблему.

Важливо розуміти, що сьогодні ВІЛ — це не вирок: люди з вірусом імунодефіциту можуть вести звичайне життя, працювати, народжувати, подорожувати за умови своєчасного вживання ліків. Разом з тим суспільство має з особливою підтримкою та толерантністю ставитися до ВІЛ-позитивних людей, аби вони не почувалися самотніми в боротьбі з недугою.

Символ боротьби з ВІЛ/СНІДом — червона стрічка, запропонована в 1991 році американським художником Франком Муром, який входив до асоціації «Візуальний СНІД». Вона означає: «Я знаю про проблему ВІЛ/СНІДу і я не байдужий до неї». Кожен, хто надягає червону стрічку 1 грудня, висловлює свою надію на майбутнє без СНІДу.

Довідково. СНІД, або Синдром набутого імунодефіциту — важке інфекційне захворювання, спричинене вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), який вражає імунну систему людини, знижуючи при цьому протидію організму захворюванням.

Текст: Маргарита Мороз

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання