Вручення атрибутів почесного доктора Каразінського університету професору Технологічного університету Карлсруе (КІТ) Манфреду Туму

16 березня 2023 року
Освіта, Наука, Міжнародна діяльність

9 березня в м. Карлсруе (Німеччина) за участю директора навчально-наукового інституту «Фізико-технічний факультет» Ігоря Гірки відбулася урочиста церемонія вручення атрибутів почесного доктора Каразінського університету професору Технологічного університету Карлсруе (КІТ) Манфреду Туму.

Він є відомим фізиком, його дослідження стосуються дуже потужних гіротронних ламп міліметрового діапазону, вакуумних діелектричних вікон, ліній передачі, антен для термоядерного плазмового нагріву та мікрохвильового оброблення промислових матеріалів.

Рішення про присвоєння йому почесного звання було ухвалено ще в січні 2022 року. Тоді передбачалося, що церемонія вручення атрибутів відбудеться під час святкування шістдесятиріччя навчально-наукового інституту «Фізико-технічний факультет» в листопаді 2022 року. Але через війну церемонію було вирішено провести в Карлсруе. 

У заходах також узяли участь проректор з міжнародних зв’язків Технологічного університету Карлсруе Томас Хірт, директор Інституту імпульсної та мікрохвильової техніки великої потужності Технологічного університету Карлсруе, професор Йон Єлоннек, колеги та члени родини професора Тума та інші. 

Привітання учасникам церемонії надіслав генеральний консул України в Мюнхені Юрій Ярмілко

Вітаємо професора Манфреда Тума в каразінській родині!

Текст: Валерія Харченко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання