Вітання Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні Бартоша Ціхоцкі з 215-річчям університету

23 січня 2020 року
Культура

З нагоди 215-річчя Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна отримано вітальний лист від Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні Бартоша Ціхоцкі.

«Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна — це найстаріший університет у цій частині Україні, одночасно один з найкращих в Україні і в Європі. Заснування Харківського університету мало надзвичайне значення для розвитку міста, яке з часом перетворилося на науково-культурний центр України. З Харківського університету походить більшість лауреатів Нобелівської премії в Україні, що свідчить про дуже високий рівень викладання та величезні наукові досягнення. Ви є сучасним університетом, який відкритий до змін у сучасному світі, досконало готує майбутні наукові та керівні кадри в Україні», — йдеться у листі.

Також Бартош Ціхоцкі звернув увагу на зв’язок Харківського університету з Польщею: куратором університет був граф Северин Потоцький, викладачами були, зокрема, Александер Міцкевич (брат Адама Міцкевича), польський професор хірургії Юзеф Казімєж Зємацкі, польський астроном та геодезист Антоні Шагін, художник Генріх Семирадський та інші. Згадано й про теперішню співпрацю Каразінського із закладами вищої освіти Польщі, зокрема з Варшавським університетом, про реалізацію спільних проєктів і подій, заснування у Каразінському українсько-польського академічного центру науки та культури.

Вітальний лист (PDF, 383 Kb)

Текст: Валерія Харченко
Фото: З офіційної сторінки в твітер

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання