Відновімо Національний літературно-меморіальний музей Г. С. Сковороди разом

10 травня 2022 року

Шановні колеги, дорогі друзі!

Неможливо словами передати наші почуття, коли ми побачили варварський акт знищення Національного літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди, цього сакрального місця української культури. У нашого університету особливе, синівське ставлення до Григорія Савича, адже він був домашнім вчителем засновника нашого університету Василя Назаровича Каразіна. Ми кожного року проводимо різноманітні заходи, в яких прямо чи опосередковано відбувається осмислення філософії та постаті мислителя. 

Цього року ми відзначаємо 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди. Каразінці вкотре  долучаються до Харківських міжнародних сковородинівських читань, тема яких «Мандрівник трьома світами Григорій Сковорода: творчість Сковороди в контексті світової філософії до 300-річчя з дня народження». Впевнені, що цьогоріч ми зможемо віднайти нові смисли та зробити нові відкриття у творчості Григорія Савича. 

Також ми звертаємося із закликом до всіх, кому не байдуже майбутнє української культури долучитися до відновлення музею.

РАХУНОК

UA868201720314231004301034643 ГУДКСУ в Харківській області
МФО 820172
ЄДРПОУ 02220912
Благодійні внески на розвиток ОКЗ Національний літературно-меморіальний музей Г. С. Сковороди

 

Текст: Валерія Харченко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання