Відкриття виставки фотоколажів «КЕНГУРУ БЛЮЗ» та презентація однойменної поетичної збірки

28 серпня 2020 року
Культура

21 серпня 2020 року в Каразінському університеті відбулося відкриття виставки фотоколажів «КЕНГУРУ БЛЮЗ», створених Олегом Мальованим на основі фотодокументації подорожі Тетяни та Бориса Гриньових, а також презентація однойменної поетичної збірки Бориса Гриньова.

Проєкт «КЕНГУРУ БЛЮЗ» з’явився як результат спроби зафіксувати в поетичній і візуальній формі той калейдоскоп яскравих вражень, пережитих подружжям Гриньових під час подорожі Австралією.

Відкриття відбулося за участю проректора університету Анатолія Бабічева, директора центру сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр» Наталії Іванової, директора галереї імені Генріха Семирадського Люсії Маслової, куратора виставки Марини Конєвої, авторів виставки: академіка Бориса Гриньова, його дружини Тетяни Гриньової та фотографа Олега Мальованого, — куратора «Колекції Гриньових» Вікторії Бавикіної, а також діячів мистецтва, викладачів університету та харківʼян.

На початку заходу Наталія Іванова представила гостям авторів виставки та надала слово Марині Конєвій.

Марина Конєва зазначила, що під час підготовки вони насамперед хотіли створити атмосферу перебування в подорожі в різних формах.

Далі слово мав проректор університету Анатолій Бабічев, який відзначив, що культура й мистецтво повинні бути частиною освіти та науки. «Тому мені дуже приємно, що ми сьогодні відкриваємо таку надзвичайно яскраву виставку. І харків’яни мають можливість подивитися на цю унікальну експозицію», — додав Анатолій Бабічев.

Тетяна Гриньова відзначила, що мрія мандрівника, яка рідко здійснюється, — розказати про свою подорож багатьом. «Цього разу нам дуже пощастило: ми маємо книгу, фотографії, фільм. Ви не уявляєте, яка я щаслива, бо так хочеться поділитися з вами хоча б частиною вражень, які я отримала. До того ж Австралія справді неймовірна країна», — додала вона.

За словами Олега Мальованого, частину фотографій скомбінували з віршами, у роботі над рештою залучили фантазію. «Я працював із файлами, які були зроблені без ідеї виставлятися будь-де, але зрештою був залучений до цієї авантюри», — зазначив Олег Мальований.

Борис Гриньов розповів, що представлений проєкт є результатом двох подорожей до Австралії, які вони здійснили разом із дружиною. «Візу нам дали на рік, і ми вирішили встигнути відвідати цю країну ще раз», — поділився він. Також Борис Гриньов продекламував декілька віршів зі своєї збірки та розповів історії про їхню неймовірну мандрівку.

Виставка триватиме до 26 вересня 2020 року.

Текст: Валерія Харченко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання