Відкриття виставкового проєкту Олександра Животкова «Тримайся коріння»

18 вересня 2020 року
Культура

18 вересня 2020 року в центрі сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр» Каразінського університету відбудеться відкриття виставкового проєкту Олександра Животкова «Тримайся коріння».

Олександр Животков об’єднує у художній практиці спадщину стародавніх європейських і східних цивілізацій. Віддалені в часі і просторі половецькі ідоли, трипільська кераміка й народна українська ікона, мистецтво ранньохристиянських катакомб і фаюмський портрет, грузинські поховальні стели і тибетські манускрипти проступають крізь одне одного в багаторівневих роботах митця. Його твори аж ніяк не є сліпим повторенням артефактів археологічних колекцій. Він інтерпретує архаїчну мову виразності у впевнених жорстких лініях, насичених кольорах і чуттєвих формах повторюваних символів: голуба, жіночого обрису, кола, древа і хреста.

У проєкті «Тримайся коріння» художник, вивчаючи символи стародавніх культур, переосмислює їх через художню практику, де вони виглядають водночас як актуальне висловлювання й як послання з прадавніх часів. Основу проєкту складають роботи останніх п’яти років — неймовірного за насиченістю та красою періоду в багатій творчій біографії художника. Умовно його можна назвати періодом «дерева та каменю».

Початок заходу: о 18:00

Місце проведення: майдан Свободи, 4, «ЄрміловЦентр» (вхід з боку Клочківського узвозу)

 
Текст: Карина Юлдашова

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання