Відкрита лекція «Інтелектуальна власність у цифрову епоху»

25 вересня 2019 року
Освіта

24 вересня 2019 року в Каразінському університеті в межах проєкту «Creative Law Studios. Студії з права інтелектуальної власності для креативних індустрій», який реалізується Інститутом права, технологій та інновацій за підтримки Українського культурного фонду, відбулася відкрита лекція «Інтелектуальна власність у цифрову епоху».

Головний експерт проєкту “Creative Law Studios” Ольга Сімсон ознайомила присутніх з основними трендами, викликами, які спричинює сучасна цифрова епоха, та як сфера інтелектуальної власності реагує на це. Зокрема вона зауважила, що зараз спостерігається конфлікт двох концепцій сутності авторського права, одна з яких пов’язана з переважанням поняття власності, коли автори монополізують свій інтелектуальний продукт (у них може переважати ідея або форма). За іншою ж — мистецтво є головним, прихильники цієї концепції вважають, що у творі можна використати більш раннє базове джерело, але в новому творчому контексті або художній трансформації.

Про захист інтелектуальної власності в інтернеті розповів залучений експерт проєкту “Creative Law Studios”, ІР-юрист Костянтин Зеров.

Також презентовано хендбук «Право інтелектуальної власності для креативних індустрій», у якому зібрано відповіді на найбільш поширені запитання з права інтелектуальної власності за вісьмома напрямами: образотворче мистецтво, мода та дизайн, література та видавництво, діджитал-медіа та IT, архітектура та урбаністика, реклама та PR, театр, кіно та музика, культурні інституції.

Наприкінці заходу всі охочі ставили питання лекторам.

Текст: Валерія Харченко
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання