У Каразінському пройшов День науки

20 травня 2023 року
Наука

У Каразінському університеті відбувся захід до Дня науки, на який завітали школярі, їхні батьки та й загалом мешканці Харкова, аби разом дослідити світ науки. 

До заходу долучилися голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, Харківський міський голова Ігор Терехов.

«Мені вкрай приємно бути тут, серед вас, оскільки це доводить те, що наука в місті Харкові і Харківській області живе, заклади вищої освіти працюють. Ви пережили досить важкий рік, і ми всі разом із вами працюємо й чекаємо, коли зможемо запустити навчання в Харкові вже офлайн, щоб оці всі чудові досліди проводити вже в аудиторіях і безпосередньо спілкуватися з нашими науковцями», — відзначив Олег Синєгубов.

«Я пам’ятаю, як завжди ми проводили це свято як ˮНіч наукиˮ. Я багато разів брав участь у цих заходах і пам’ятаю ту незабутню атмосферу. Саме таку, яка зараз панує тут. Хочу всіх привітати зі святом. Дійсно, Харків — це інтелектуальне місто, місто науки, ідеальне місто майбутнього!» — поділився враженнями Ігор Терехов.

Ректорка університету Тетяна Кагановська також привітала усіх присутніх та побажала школярам знайти своїх вчителів у науці.

Свої інтерактивні програми для відвідувачів представили усі факультети та навчально-наукові інститути університету. Як малечі, школярам, так і дорослим було цікаво побачити фізичні прилади, хімічні й фізичні досліди, оптичні ілюзії, ознайомитися з передовими науковими розробками каразінців, взяти участь в управлінських поєдинках, вікторинах, психологічних тестуваннях. 

Окрім цього, можна було відвідати музею природи, музей археології науково-дослідний інститут астрономії, навчальний центр «ЛандауЦентр».

Також у межах заходу відбулося нагородження каразінців.

Зокрема, почесною грамотою Харківської обласної державної адміністрації за вагомий особистий внесок у розвиток освіти і науки, підготовку висококваліфікованих спеціалістів, плідну науково-педагогічну діяльність та з нагоди Дня науки нагороджено директорку навчально-наукового інституту «Каразінський банківський інститут» Анну Чхеайло, доцента кафедри прикладної фізики та фізики плазми навчально-наукового інституту «Фізико-технічний факультет» Ігоря Середудоцента кафедри інфекційних хвороб та клінічної імунології медичного факультету Олександра Козлова.

Подякою голови Харківської обласної державної адміністрації за сумлінну працю, значні трудові здобутки, зразкове виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та з нагоди
Дня науки відзначено начальницю відділу міжнародних рейтингів центру зв’язків з громадськістю університету Марину Григор’єву.

Також подякою голови Харківської обласної державної адміністрації за вагомий особистий внесок у розвиток освіти і науки, підготовку висококваліфікованих спеціалістів, плідну науково-педагогічну діяльність та з нагоди Дня науки відзначено молодшого наукового співробітника відділу космічних досліджень факультету радіофізики, біомедичної електроніки та комп’ютерних систем Микиту Шевелева.

Крім цього, за багаторічну сумлінну й плідну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток освіти й науки міста Харкова та з нагоди професійного свята Дня науки подякою Харківського міського голови нагороджено декана біологічного факультету Юрія Гамулю, провідного наукового співробітника музею природи, доцента кафедри мікології та фітоімунології біологічного факультету Олександра Зіненка, доцента кафедри фізики й високих частот факультету радіофізики, електроніки та комп'ютерних систем Мстислава Каліберду, доцентку кафедри управління й адміністрування навчально-наукового інституту «Каразінська школа бізнесу» Олену Пархоменко, старшого викладача кафедри прикладної хімії хімічного факультету Дениса Чудака.

Цей захід вкотре показав, що Харків не зламати і, попри усі випробування, наукове життя міста живе, є активним, йому є чим дивувати. І Каразінський у цьому відіграє провідну роль. 

Хочемо особливо подякувати усім захисникам за можливість зібратися офлайн, жити та працювати на рідній землі заради процвітання нашої Батьківщини!

Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання