Семінар «Інструменти екологічної політики ЄС для України»

20 лютого 2019 року
Культура

19 лютого 2019 року у Каразінському університеті на екологічному факультеті в межах виконання проектів Еразмус+ Модуль Жана Моне «INENCY — інструменти екологічної політики ЄС» та Еразмус+ «INTENSE — комплексна докторська програма з екологічної політики, менеджменту природокористування та техноекології» відбувся семінар «Інструменти екологічної політики ЄС для України». У заході взяли участь запрошені лектори з Угорщини, Нідерландів та Словаччини, представники органів влади з організації екологічної політики, фахівці провідних наукових установ та навчальних закладів України, викладачі та студенти університету.

Привітав присутніх начальник управління міжнародних відносин Олександр Хижняк, наголосивши на актуальності проблематики заходу та суперечностях, що зараз існують в українському суспільстві, щодо розуміння нагальності екологічних проблем та низького цілеспрямованого пошуку й осмислення.

У межах заходу координатор «INENCY — інструменти екологічної політики ЄС» Віктар Кірєєв презентував результати роботи за проектом минулого року, а також окреслив цьогорічний план роботи.

За його словами, навчання студентів проходить за такими напрямками: «Економіка глобальних змін навколишнього середовища та екологічного менеджменту в ЄС», «Актуальна проблематика раціонального використання природних ресурсів — екологічна політика ЄС та сталий розвиток», «Інструменти інформаційно-комунікаційних технологій для екологічної політики та управління — досвід ЄС». Також студенти працюють у групах над розробленням проектів.

Робота продовжилася обговореннями та дискусіями, а також презентаціями PhD-студентів.

Текст: Валерія Харченко
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання