Пішов із життя професор кафедри безпеки інформаційних систем і технологій факультету комп’ютерних наук Віктор Долгов: університет співчуває...

26 липня 2022 року

З глибоким сумом сповіщаємо, що важка хвороба забрала життя професора кафедри безпеки інформаційних систем і технологій факультету комп’ютерних наук, заслуженого діяча науки і техніки УРСР Віктора Івановича Долгова.

Віктор Іванович Долгов народився 21 листопада 1938 року. У 1961 році він закінчив з відзнакою Харківське вище авіаційно-інженерне військове училище за спеціальністю «Спеціальні системи радіоуправління і контролю», а у 1966 році — вечірнє відділення Харківського державного університету (зараз — Харківський національний університет імені В. Н.Каразіна) за спеціальністю «Математика».

З 1961 року Віктор Іванович працював у Харківському вищому військовому командно-інженерному училищі (зараз Харківський університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба), там же у 1972 закінчив докторантуру. У 1976–1985 роках Віктор Іванович очолював кафедру зв’язку Харківського вищого військового командного училища імені М. І. Крилова; у 1985–1992 роках він обіймав посаду заступника начальника з навчальної та наукової роботи.

З 1991 року він працював професором кафедри № 42 Харківського військового університету. Пізніше викладав у Харківському державному технічному університеті радіоелектроніки.

З 2014 року і до останніх днів Віктор Іванович Долгов працював у Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна професором кафедри безпеки інформаційних систем і технологій, викладав курс «Криптографічні методи в кібербезпеці». Він є автором 6 підручників і монографій, більш ніж 200 статей, понад 80 винаходів і патентів.

21 липня 2022 року, після тривалої мужньої боротьби з хворобою, Віктор Іванович пішов з життя. Віктор Іванович був Учителем, прикладом справжнього вченого й дослідника, глибоко інтелігентною та порядною людиною.

Висловлюємо глибокі співчуття рідним і близьким Віктора Івановича, щиро розділяємо гіркоту втрати.

Світла пам’ять про нього назавжди залишиться в серцях усіх його вихованців та колег.

Текст: Валерія Харченко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання