Організація протиепідемічних заходів в університеті на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID–19)

27 серпня 2020 року
Освіта

З метою оперативного реагування щодо поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненою коронавірусом COVID–19, в університеті створено оперативний штаб, до якого можна звертатися за телефонами +380 (57) 705-12-54, +380 (93) 241-65-39 або на адресу електронної пошти opershtab@karazin.ua

Допуск здобувачів вищої освіти та працівників на територію університету здійснюється за умови використання засобів індивідуального захисту (респіратора або захисної маски, зокрема виготовлених самостійно) після проведення термометрії безконтактним термометром.

Заборонено допуск на територію університету осіб, які супроводжують здобувачів вищої освіти або працівників, крім осіб, які супроводжують осіб з інвалідністю.

На вході до університету необхідно дотримуватися принципу соціального дистанціювання (1,5 метри) одне від одного. Осіб, в яких виявлено температуру тіла понад 37,2 С або ознаки респіраторних захворювань (нежить, кашель, лихоманка тощо), не допускають до навчання або роботи. Дані про таких осіб вносять до спеціального журналу відповідальні за проведення температурного скринінгу.

Здобувачі вищої освіти, які перебувають в університеті або знаходяться на дистанційному навчанні, у разі погіршення здоров’я з симптомами коронавірусної хвороби повинні повідомити куратору або в деканат (директорат) свого факультету (інституту) особисто чи за допомогою електронних засобів зв’язку (е-mail, мережі “Viber”, “Telegram”). Контактні номери деканатів (інститутів) можна знайти на сайті університету.

Працівники університету у випадку появи підвищеної температури тіла понад 37,2 С або ознак гострого респіраторного захворювання вдома повинні повідомити свого безпосереднього керівника про погіршення стану здоров’я особисто, поштою або за допомогою електронних засобів зв’язку (е-mail, мережі “Viber”, “Telegram”, факсу) та не виходити на роботу, одночасно звернутися за медичною допомогою.

У випадку виявлення ознак гострої респіраторної хвороби (нежить, кашель, лихоманка, відсутність нюху, смакових рецепторів) здобувачі вищої освіти та працівники університету, які перебувають в університеті, можуть звернутися до центру первинної медико-санітарної допомоги університету (майдан Свободи, 4, головний корпус, 2-й поверх, «хімічна» сторона).

Здобувачі вищої освіти та працівники університету, які мають підписану декларацію з сімейним лікарем, повинні звернутися до свого сімейного лікаря.

У разі підтвердження коронавірусної хвороби алгоритм дій визначається лікарем відповідно до Стандартів надання медичної допомоги хворим на COVID–19. Якщо надійшло підтвердження про випадок коронавірусної хвороби в одного зі здобувачів вищої освіти, усі інші здобувачі вищої освіти відповідної групи визнають такими, що потребують самоізоляції, та повинні виконувати рекомендації сімейного лікаря.

Після вилучення особи з симптомами інфекційної хвороби в приміщенні, де перебувала така особа, проводить провітрювання поза графіком та дезінфекція висококонтактних поверхонь.

Алгоритм дій у випадку підозри або захворювання на коронавірусну інфекцію COVID–19 в гуртожитках університету

Поселення здобувачів вищої освіти до гуртожитків університету відбувається тільки після медичного огляду в центрі первинної медико-санітарної допомоги університету (майдан Свободи, 4, головний корпус, 2-й поверх, «хімічна» сторона) за наявності захисної маски (вона має покривати ніс та рот), проходження температурного скринінгу безконтактним термометром, а також за умови дотримання соціальної дистанції з використанням тимчасового маркування на підлозі. Медичний огляд здобувачів вищої освіти з-поміж іноземних громадян здійснюють в Комунальному некомерційному підприємстві «Міська поліклініка № 20».

У гуртожитках призначено відповідальних осіб, які проводять щоденний температурний скринінг безконтактним методом усім працівникам перед початком робочої зміни та особам, які проживають у гуртожитках.

Допуск до гуртожитків здобувачів вищої освіти здійснюється тільки за наявності захисних масок (вона має покривати ніс та рот) після проходження температурного скринінгу безконтактним термометром. У разі виявлення температури тіла понад 37,2 C або ознак респіраторних захворювань (нежить, кашель, лихоманка тощо) мешканців не допускають до свого житла, а розміщують в ізоляторах для розміщення хворих, що мають перебувати на самоізоляції під наглядом лікаря та не потребують госпіталізації. Самоізоляція здобувачів вищої освіти з-поміж іноземних громадян може здійснюватися в окремому об’єкті розміщення, яке може не належати університету та надавати послугу розміщення на договірних умовах.

Працівникам гуртожитку необхідно утримуватися від контакту з особами, які мають симптоми респіраторних захворювань.

Контактні особи з підозрою на коронавірусну хворобу підлягають самоізоляції відповідно до Стандартів надання медичної допомоги хворим на COVID–19.

Під час поселення до гуртожитків у вихідні, святкові дні або в нічний час у випадку виявлення ознак гострого респіраторного захворювання мешканці розміщуються в ізоляторах. Наступного дня здобувачі вищої освіти повинні звернутися до сімейного лікаря або за телефоном +380 (57) 725-55-37 до Комунального некомерційного підприємства «Міська поліклініка № 20», виконувати всі рекомендації лікаря та повідомити за телефоном деканат свого факультету (інституту) або куратора групи.

Текст: Карина Юлдашова
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання