Орденом Зірки Італії відзначено видатних каразінських вчених

29 квітня 2024 року

Зокрема, відзначено двох видатних каразінців: академіка Віля Бакірова та професорку Олену Баннікову.

Президент Соціологічної асоціації України, академік Віль Бакіров уже понад три десятиліття сприяє науковій співпраці з італійськими університетами. Протягом роботи ректора університету він значно посилив викладання італійської мови та сприяв укладанню договорів співпраці із закладами вищої освіти Італії.

Докторка фізико-математичних наук, професорка кафедри астрономії та космічної інформатики фізичного факультету Олена Баннікова також отримала цю високу відзнаку. Її зусилля спрямовані на розвиток співпраці між українськими та італійськими науковцями у сфері астрофізики та обмінів досвідом. Вона активно сприяє розвитку відносин між Каразінським та італійськими університетами.

Посол Італії в Україні Пʼєр Франческо Дзадзо зазначив, що ці нагороди визнають вагомий внесок обох вчених у розвиток наукових відносин між Італією та Україною. Водночас це є символом підтримки академічної спільноти, студентів та мешканців Харкова, які вже понад два роки переживають наслідки російської агресії.

Висловлюємо щиру вдячність Вілю Бакірову та Олені Банніковій за їхній винятковий внесок у розвиток науки та академічних звʼязків між Італією та Україною. Вітаємо з нагородами та бажаємо подальших успіхів. Нехай їхня праця продовжує надихати інших на великі досягнення!

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання