38 років від дня аварії на Чорнобильській АЕС: університет памʼятає

26 квітня 2024 року

Цього дня, 38 років тому, трапилася найбільша катастрофа в історії ядерної енергетики. 26 квітня 1986 року Чорнобильська аварія забрала тисячі життів і залишила непоправний слід на екології.

Вшановуємо памʼять тих, хто рятував світ від наслідків цієї страшної трагедії. Ліквідатори Чорнобильської аварії поклали своє здоровʼя та життя, щоб зменшити масштаби катастрофи та захистити нас усіх від радіаційної небезпеки.

Сьогодні українці не лише вшановують памʼять жертв, а й захищають свою країну від нових загроз. Зараз Україна знову на передовій в гарантуванні безпеки для всього світу. Ми дякуємо працівникам зони відчуження, які запобігли повторенню трагедії у 2022 році під час наступу російських військ. Провокації ворога вкотре наражають світ на небезпеку та жахи радіаційної катастрофи.

Чорнобильська трагедія залишається назавжди нагадуванням про біль, тривогу та уроки, на основі яких людство має зробити висновки.

Висловлюємо щиру вдячність і віддаємо шану тим, хто ризикнув своїм життям заради інших. Цей подвиг ніколи не буде забуто.

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання