Каразінці взяли участь у вебінарі «Громадянське суспільство в дії заради спадщини України, яка перебуває під загрозою зникнення»

18 квітня 2022 року
Культура

31 березня 2022 року випускник історичного факультету університету, секретар Комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища Харківської міської ради Роман Кравченко і заступник директора центру краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька Каразінського університету Ольга Вовк взяли участь у вебінарі «Громадянське суспільство в дії заради спадщини України, яка перебуває під загрозою зникнення».

Організаторами та учасниками заходу виступили провідні європейські та світові організації в галузі культури, серед яких – ЮНЕСКО, Europa Nostra, Global Heritage Fund, Our World Heritage, ICOM, ICOMOS, ICCROM та інші, а також представники провідних університетів, дослідницьких інституцій та неурядових організацій з Європи, Північної та Південної Америки, Австралії, Африки.

З промовами виступили українські фахівці в галузі музейної та пам’яткоохоронної справи, які окреслили для присутніх ситуацію, що склалася в Україні у цих сферах внаслідок воєнних дій. Також були обговорені кроки, до яких повинно вдатися світове співтовариство, щоб допомогти збереженню історико-культурної спадщини в нашій державі.

Зокрема, Ольга Вовк наголосила, що Україна потребуватиме консультативної допомоги фахівців-реставраторів, трансфер відповідних технологій і сучасних матеріалів. Також вона закликала колег з України фіксувати пам’ять про цю війну, збирати і зберігати джерела та зразки нематеріальної культурної спадщини, що народжуються в ці буремні часи.

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання