Каразінський університет інформує

7 травня 2022 року

Каразінський університет є національним закладом вищої освіти, який у своїй діяльності послуговується виключно законами України. Серед законодавчих актів особливе значення зараз має практичне застосування положень Закону України «Про вищу освіту», Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Зазначимо, що Каразінський університет упродовж своєї історії постійно підтримував становлення української мови та принципово захищав її права. У добу незалежності університет завжди стояв на державницьких позиціях. Зокрема, 24 січня 2022 року університет закликав широку громадськість підтримати українську мову та сприяти розвитку української університетської філологічної освіти та науки. Вчена рада університету наголосила на винятковій ролі української мови, особливо в умовах боротьби за національний суверенітет і територіальну цілісність України.

Вважаємо, що будь-які прояви порушення використання української мови в освітньому процесі є неприпустимими та будуть припинені одразу ж. Приклад реагування на ситуацію, яка нещодавно виникла на одному з факультетів університету, є тому підтвердженням.

На адресу адміністрації 5 травня надійшла заява від студентки щодо конфліктної ситуації в освітньому процесі. Для розгляду заяви була створена комісія, в результаті роботи якої з’ясовано наявність мовних порушень у викладанні дисципліни студентам. Викладач, який порушив закон, в університеті вже не працює.

Каразінський університет підтримує проактивну позицію своїх студентів. У випадку, якщо ви стали свідком будь-яких порушень в освітньому процесі, просимо вас звертатися та писати на адресу stop.conflict@karazin.ua. Університет вважає неприпустимими будь-які прояви неповаги до української мови та буде непримиренно і жорстко реагувати на будь-які подібні випадки.

Кожен каразінець, як і кожен українець, своїм прикладом володіння українською мовою має підтримувати країну в цей непростий час воєнної агресії. Все буде Україна!

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання