Допомога Каразінському університету

15 березня 2022 року
Освіта, Культура, Наука

Просимо максимального поширення — своєю підтримкою ви можете зберегти комусь життя!

З першого дня війни російські війська варварські винищують цивільну інфраструктуру та мирне населення Харкова. Системних авіаударів та бомбардування зазнають і житлові будинки, і лікарні, і школи, і університети.

Наразі достеменно відомо про загибель від обстрілів нашого професора Олега Амосова, про зникнення та можливу загибель доцента Костянтина Мягкохліба, про наших поранених колег.

В Харкові під загрозою, подекуди в скрутному стані працівники, серед яких багато жінок та літніх людей, їх сім’ї. У гуртожитках все ще залишаються студенти, яких ми намагаємося підтримати, забезпечити та убезпечити!

Нам потрібна допомога! Ми працюємо в надскладних умовах, але також маємо надію на підтримку вже зараз! Каразінський університет варварські руйнується! Ракетним ударом вщент зруйновано корпус на Мироносицький, прямим влучанням розбито спорткомплекс «Каразінський», пошкоджені головний та північний корпуси, будівля ННІ «Фізико-технічний факультет», гуртожитки, музей природи, стара будівля Центральної наукової бібліотеки на Університетській. Помешкання наших професорів та працівників подекуди знаходяться в зонах інтенсивних обстрілів, руйнуються та в умовах низьких температур стають непридатними для проживання! Організовуємо евакуацію та переміщення.

Будівлі, за підтримки держави та меценатів, є надія, що відбудуємо. Але під загрозою культурна спадщина, яку відновити буде неможливо, зокрема рідкісні старовинні книги та рукописи університетської бібліотеки. Їх треба рятувати!

Звертаємося до всіх небайдужих! Випускників, меценатів, партнерів, міжнародних донорів! Каразінський університет оголошує збір коштів для допомоги університетській спільноті:

– гуманітарна допомога та евакуація студентів з гуртожитків;

– евакуація працівників, які наразі цього потребують.

За бажанням ви можете перевести кошти в підтримку університету на рахунки асоціації випускників:

гривневий рахунок Асоціації випускників Каразінського університету:

UA763510050000026002036365200
(ГО «АСОЦІАЦІЯ ВИПУСКНИКІВ ХНУ»,
ЕДРПОУ 26488507,
UA 763510050000026002036365200
в АТ «УкрСиббанк», ЕДРПОУ 09807750, МФО 351005)
Призначення платежу: «Допомога Каразінському університету»

Каразінці, партнери та всі небайдужі! Єднаймося, допомагаймо один одному та зберігаймо наш університет!

А як прийде час перемоги, ми обов‘язково все відбудуємо!

Україна переможе!

Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання