День геолога: університет відзначає

2 квітня 2023 року

У першу неділю квітня в Україні відзначають День геолога. Це професійне свято працівників геології, геодезії та картографії було запроваджене у 1995 році відповідно до Указу Президента України. Одночасно цей день є і Днем факультету геології, географії, рекреації і туризму Каразінського університету.

Каразінський університет має давні традиції у сфері наук про Землю. Ще його засновник Василь Каразін збирав і класифікував зразки скам’янілостей, намагався дослідити їхнє походження. Протягом багатьох наступних десятиліть в університеті сформувалися потужні наукові школи: палеонтологічна, мінералогічна та петрографічна, літологічна, фізичної географії і картографії, соціально-економічної географії і регіонознавства.

Результати наукових досліджень і практичної діяльності співробітників і випускників факультету мають не лише вагоме теоретичне, але й особливе практичне значення. Адже серед Цілей сталого розвитку, визначених ООН, які поділяє і Каразінський університет, відводиться місце збереженню, відновленню та сталому використанню наземних екосистем, боротьбі з опустелюванням, зупинці деградації земель і забезпеченню їх відновлення.

Текст: Ольга Вовк

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання