День державного прапора України: університет відзначає

23 серпня 2020 року
Культура

Щороку 23 серпня, за добу до святкування Дня Незалежності, Україна відзначає День державного прапора.

Саме в цей день 1991 року народні депутати внесли до сесійної зали Верховної Ради український прапор. 24 серпня проголосили Акт про незалежність України і над будинком Верховної Ради замайорів жовто-синій стяг.

На загальнодержавному рівні свято було встановлено у 2004 році з метою вшанування багатовікової історії українського народу та виховання поваги громадян до державних символів України.

Державний прапор — невіддільний атрибут кожної країни, що уособлює самобутність та спадкоємність її державотвірних традицій. Версій щодо походження жовто-синього стяга існує безліч, однак його сучасне значення очевидне для кожного українця — це символ свободи, єдності та незалежності.

Традиційно в Україні з нагоди цього свята триває комплекс урочистих заходів, зокрема проведення щороку 23 серпня о 09:00 офіційної церемонії підняття державного прапора України у Києві, обласних і районних центрах та інших населених пунктах України.

Вітаємо зі святом! Нехай жовто-синій прапор завжди майорить у небі над нашою Батьківщиною та буде символом свободи й процвітання!

Текст: Ольга Левко
Фото: 24tv.ua

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання