День міста Харкова: університет відзначає

23 серпня 2020 року
Культура

Сьогодні харків’яни відзначають День міста та 77-му річницю визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників.

Харків — відносно молоде місто, яке має багату історію та культурну спадщину. Засноване у 1654 році, як невелика фортеця для захисту від навали кочовиків, місто перетворилося на науковий, освітній, індустріальний, культурний центр України, місце, де формуються вітчизняна наука та інновації.

Харків справедливо вважають студентською столицею України. Важливим поштовхом для цього було заснування у 1804 році Каразінського університету, що сприяло не лише науковим та освітнім процесам у місті, але й значною мірою вплинуло на його розбудову та становлення.

Харків органічно поєднує збереження історичного минулого та атмосферу сучасного міста — полікультурного, багатонаціонального мегаполіса.

Харків має свої візитівки, що репрезентують його не лише на всеукраїнському, але й на світовому рівні: один з найбільших майданів Європи, «перший український хмарочос» — Держпром, найдавніший кінотеатр Східної Європи «Боммер», сучасний парк культури та відпочинку імені М. Горького.

Традиційно у День міста на відкритих майданчиках проходять різноманітні святкові гуляння, пам’ятні та тематичні заходи для дітей і дорослих, кожен куточок міста охоплює атмосфера веселощів та свята.

Харків сьогодні — це місто-мільйонник, що впевнено крокує шляхом розвитку та вдосконалення.

Щиро вітаємо харків’ян і гостей міста зі святом. Бажаємо добробуту та миру, а Харкову — подальших видатних звершень та процвітання!

Текст: Валерія Харченко
Фото: allkharkov.ua

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання