Зустріч з Героєм України Володимиром Жемчуговим

25 жовтня 2019 року
Культура

24 жовтня 2019 року в Каразінському університеті відбулася зустріч з Героєм України, учасником партизанського опору на Луганщині, який з 29 вересня 2015 року до 17 вересня 2016 року перебував у полоні бойовиків так званої «ЛНР», Володимиром Жемчуговим.

Володимир Жемчугов разом з головою Харківської обласної державної адміністрації Юлією Світличною, ректором, академіком Вілем Бакіровим поклали квіти до меморіальної дошки студентам та вихованцям університету, які загинули в зоні АТО, проявивши мужність і героїзм у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Розпочинаючи зустріч, Віль Бакіров закликав присутніх не забувати й цінувати те, що над Харковом мирне небо й наше місто не стало окупованою територією, подякував людям, які задля цього боролися й ризикували власним життям. Він зазначив, що завдяки таким як Володимир Жемчугов ми пам’ятаємо, як усе починалося й чим могло закінчитися.

Під час відвертої розмови зі студентами та працівниками університету Володимир Жемчугов поділився спогадами про події на Луганщині, які передували російській агресії, розповів, як у його рідне місто прийшла війна та як далі розвивалися події, про свою боротьбу з окупантами. Гість розповів, що вплинуло на формування його життєвої позиції, цінностей.

«Для мене все почалося з буденного. Коли розпочався бандитизм, я побачив жах, переляк в очах моєї мами. І я як чоловік просто не зміг пройти повз, відмовитися і поїхати, залишити своїх сестер, близьких, знайомих. Так склалося у моєму житті, що я не міг терпіти несправедливість. Завжди думав, якщо не я, то хто», — поділився з присутніми Володимир Жемчугов.

Також присутні переглянули презентаційний ролик документального фільму «Бранці Кремля», який знято в лютому 2018 року до четвертої річниці анексії Криму. Він є нагадуванням про тих патріотів, які боролися за незалежність України та продовжують це робити. Участь у фільмі взяли свідки тих подій та родичі військовополонених.

Усі охочі змогли поставити запитання гостю та висловити свої думки.

Текст: Ольга Левко
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання