Зустріч з директором Аналітичного центру розвитку та дослідження лідерства Артемом Ключніковим

9 жовтня 2019 року
Культура

9 жовтня 2019 року в Каразінському університеті в межах Каразінської школи лідерства відбулася зустріч з директором Аналітичного центру розвитку та дослідження лідерства Артемом Ключніковим.

Він виступив з лекцією «Лідерство в епоху дронів, соціальних мереж та штучного інтелекту: як сучасні технології впливають на бізнес та лідерство», у якій розглянув еволюцію у розумінні поняття «лідерство», виклики для лідера в епоху інформаційних технологій тощо.

Артем Ключніков зауважив, що лідерство виникло на межі двох проблем: виживання та творення сенсів. «Лідер допомагає вижити в конкурентному середовищі. У нього є візія, він веде за собою», — зазначив він.

Лектор приділив значну увагу розгляду особливостей інформаційної епохи, зокрема викликам, які постають перед лідерами в цей час: фрагментація уваги, нав’язування інформації середовищем, необхідність постійно навчатися, адже знання швидко застарівають тощо. Він розповів про концепцію постправди, за якою зараз неважливо, чи правдивою є інформація, важливо, чи корелює вона з поглядами та принципами людини.

За словами Артема Ключнікова сучасний лідер повинен мати навички критичного мислення, здібність фокусувати увагу, зосереджуватися над однією темою, виділяти час для усамітнення, щоб неквапливо подумати над майбутньою візією роботи, напрямом розвитку команди.

Текст: Валерія Харченко
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання