Зустріч каразінців з представниками Університету Регенсбурга

19 лютого 2024 року
Міжнародна діяльність

Відбулася зустріч викладачів і студентів Каразінського з президентом Університету Регенсбурга Удо Гебелем за участю декана факультету біології та доклінічної медицини Ральфа Вітцгаля, членів секретаріату молекулярної та клітинної анатомії Еви Чіра та Ольги Майер, професора кафедри анатомії та ембріології людини Рудольфа Фусхофера, представника кафедри мікробіології Роберта Райхельта.

Від імені представників Каразінського університету, зокрема ректора Тетяни Кагановської, проректора Анатолія Бабічева, декана медичного факультету Тетяни Лядової, викладачів і студентів медичного факультету з промовою виступила куратор студентів Жанна Сотнікова-Мелешкіна. Вона висловила щиру подяку та велику повагу організаторам з боку Регенсбурзького університету за їхній винятковий внесок у цей складний період для України.

Неймовірна соціальна та психологічна допомога, готовність надавати навчальні, матеріальні, часові ресурси надихає та дозволяє всім каразінцям впоратися з важкими викликами, пов’язаними з війною. Цей проєкт дозволив продемонструвати велику підтримку Німеччини незалежній Україні у площині академічної освіти.

Студентка 2 курсу медичного факультету Софія Петрова від імені всіх учасників програми за обміном висловила вдячність за потужну підтримку, яку надає Університет Регенсбурга в такий непростий час для всього українського суспільства. Вона зазначила, що можливість долучитися до очних занять з анатомії, фізіології, гістології та мікробіології у німецькому ЗВО для майбутнього лікаря — це неоціненний досвід, який залишиться з кожним протягом усього життя.

Учасники проєкту висловили сподівання, що меморандум між Регенсбурзьким і Каразінським університетами буде не тільки документом про міжнародну співпрацю, а й символом об’єднання академічних спільнот Німеччини та України.

Зустріч пройшла у теплій та дружній атмосфері, студенти власноруч виготовили смаколики за національними та сімейними рецептами.

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання