Виставка «Шведські татусі»

23 жовтня 2019 року
Культура

З 21 жовтня 2019 року у виставковій залі центральної наукової бібліотеки (майдан Свободи, 4, головний корпус університету, 8-й поверх) експонується виставка «Шведські татусі».

Ця виставка у 2015 році посіла перше місце в конкурсі «Проблеми сучасної фотографії», який проводить Національна асоціація фотожурналістів (NPPA).

Виставку презентує представництво Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA), Посольство Швеції в Україні спільно зі Шведським інститутом.

Світлини шведського фотографа Югана Бевмана показують шведський досвід сімей, в яких татусі рівноцінно доглядають за дітьми.

Серія із 25 портретів чоловіків, які не менше шести місяців провели вдома, доглядаючи своїх дітей, покликана привернути увагу до проблем сучасного батьківства, продемонструвати вплив гендерної рівності в батьківстві на особу та суспільство. Фотограф досліджує, чому ці тати вирішили залишитися вдома зі своїми дітьми, який досвід вони отримали, і як це змінило стосунки з їхніми партнерами й дітьми.

Також на виставці представлено світлини українського проєкту «Щастя у 4 руки», який покликаний популяризувати відповідальне батьківство, рівномірний розподіл домашніх обов’язків, підтримувати тат.

До проєкту долучилися українські татусі: фронтмен гурту «Антитіла» Тарас Тополя, голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв, гравці футбольного клубу «Шахтар» Тарас Степаненко і Сергій Кривцов.

Виставка експонуватиметься до 7 листопада 2019 року.

Текст: Ольга Левко
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання