Виставка до 20-річчя Германо-Слов’янської археологічної експедиції університету “Orbis Germanorum”

17 вересня 2019 року
Культура

12 вересня 2019 року в Каразінському університеті відбулося відкриття виставки “Orbis Germanorum”, присвяченої 20-річчю Германо-Слов’янської археологічної експедиції університету. Експедиція наполегливо вивчає пам’ятки пізньоримського часу та початку епохи Великого переселення народів у Харківської області.

У відкритті виставки взяли участь ректор, академік Віль Бакіров, викладачі, випускники історичного факультету та студенти.

Виставка демонструє весь мультидисциплінарний досвід роботи експедиції за 20 років. Вона складається з чотирьох вітрин, які присвячені дослідженням колективу експедиції. Загалом представлено знахідки з поселень, уламки посуду, інвентар вчених для дослідження ґрунту, що був на території поселень германців. Серед вітрин — «“Orbis Germanorum” очима науковців», «Поселення та могильник Війтенки як частина “Orbis Germanorum”», «Одноманітність і різноманіття “Orbis Germanorum”», «Мандрівка “Orbis Germanorum”».

Організатори виставки мали на меті продемонструвати різнобічність світу германців: якою керамікою користувалися, де жили, чим хворіли, які технології мали. З іншого боку, вирішили показати, як виглядав Orbis Germanorum («Світ германців»). Також презентовано результати експоненційних робіт, антропологічних аналізів й геомагнітних та палеологічних досліджень.

Текст: Валерія Харченко
Фото: В'ячеслав Мадієвський Ukrinform

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання