Вистава «Ящірка»: дебют Студентського театру Каразінського університету

7 червня 2019 року
Культура

6 червня 2019 року в університеті відбувся довгоочікуваний дебют Студентського театру Каразінського університету. Глядачі переглянули пластично-вербальну виставу «Ящірка» за мотивами п’єси Олександра Володіна.

Студенти різних факультетів університету: юридичного, соціологічного, філологічного, фізичного, історичного, а також факультету іноземних мов, психології, математики і інформатики, комп’ютерних наук та інших — об’єдналися та показали, чому вони навчилися за майже півторарічну роботу у студентському театрі.

Режисерами виступили Юлія Ковальчук та Лілія Петренко.

Перед глядачем постало життя двох племен — Зубрів та Скорпіонів, — що споконвіку ворогують між собою. Актори показали взаємовідносини, порядки всередині кожного племені, їхнє ставлення один до одного.

Усе, що відбувалося на сцені, було досить умовним — час дії, персонажі, події тощо. Це робить сюжет вистави актуальним у будь-який час. Дійові особи характеризувалися узагальненістю, що підкреслювалося влучними іменами-характеристиками: Людина Бою, Красномовна, Вухастий, Сестра-господиня, Викрадач та інші.

У «Ящірці» порушено проблеми людської жорстокості, зради, пошуків порозуміння, розкрито антитезу «особистість–натовп». Кожен зміг відкрити для себе різні грані вистави, адже в ній було усе: кохання, драма, іронія, було й над чим посміятися.

Вітаємо з дебютом! Чекаємо на нові постановки Студентського театру Каразінського університету!

Текст: Ольга Левко
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання