Випускниця університету Поліна Кофман здобула грант від Американського фізичного товариства

19 квітня 2024 року

Випускниця ННІ «Фізико-технічний факультет» 2023 року Поліна Кофман здобула грант (APS Distinguished Student Program for Ukraine — за підтримки Фонду Альфреда П. Слоуна) від Американського фізичного товариства (АФТ) для українських студентів.

Цей грант дав Поліні можливість виступити на березневих зборах АФТ в Міннеаполісі. Її доповідь стосувалася фізичних кубітів і стала розвитком ідей зі статті, надрукованої в Physical Review Letters минулого року. У доповіді представлені результати теоретичного дослідження дворівневої системи, яка взаємодіє з двовимірною транзистороподібною оптичною платформою.

За підтримки АФТ Поліна приєдналася до 13 000 фізиків у Міннеаполісі.

Поліна Кофман є аспіранткою Фізико-технічного інституту низьких температур імені Б. І. Вєркіна НАН України, Харків. У 2023 році Поліна закінчила університет з відзнакою, її обрали найкращою випускницею ННІ «ФТФ» 2023 року. На момент випуску вона вже була співавтором статті в журналі Scientific Reports, отримала стипендію Президента України, стипендію для стажування в Інституті Riken (Японія), була переможницею Міжнародного студентського турніру фізиків 2021 року. Тож викладачі інституту та керівник її аспірантської роботи — випускник ННІ «ФТФ», доктор фізико-математичних наук Сергій Шевченко завжди вірили в успіх Поліни та пишаються її досягненнями.

Вітаємо Поліну, зичимо нових відкриттів і здобутків!

Фото: Поліна Кофман

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання