Візит ведучих 1+1 до Каразінського в рамках соціально-освітнього туру «Ті, що вражають»

27 листопада 2018 року
Культура

До Каразінського університету завітали зірки телеканалу 1+1 в межах соціально-освітнього туру «Ті, що вражають». Своїми історіями успіху, злетів та падінь з аудиторією ділилися Наталія Мосейчук та Володимир Остапчук.

Відкривав захід спеціальний кореспондент ТСН Іван Гребенюк. Першим з промовою виступив проректор Антон Пантелеймонов.

Запрошений спікер, громадський діяч, директор центру професійної реабілітації «Поділля» Роман Штогрин розповів про власний досвід допомоги десяткам людей з інвалідністю у спробах працевлаштування.

Володимир Остапчук, ведучий «Інспектор. Міста», закликав до небайдужості української громади та обмінювався зі слухачами власним досвідом життя в Канаді — країні, де благодійності та толерантності до людей з інвалідністю приділяється дуже багато уваги.

«Найбільша проблема, яка може бути — це байдужість. Тому що сильна громада — це сильна країна», — підкреслив Володимир Остапчук.

З мотиваційною та щирою промовою виступила Наталія Мосейчук. Вона розповіла про соціальний проект «Право на освіту», мета якого — створювати школи при лікарнях для дітей, які довго в них знаходяться, щоб надавати їм можливість отримувати знання й не відставати від однолітків. В рамках проекту вже відкрито школу «Освітній простір» у відділені хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД при лікарні «ОХМАТДИТ», де наразі займаються діти віком від 5 до 18 років.

Ще одним спікером був мешканець Броварів Василь Закревський, який в дитинстві втратив зір. Однак це не завадило йому стати майстром спорту України міжнародного класу з паратриатлону й увійти до паралімпійської збірної України з триатлону. Василь розповів власну історію, як на початку 2017 року він разом із однодумцями відкрив масажний салон, в якому працюють люди з порушеннями зору.

Також усі охочі могли пройти експеримент у віртуальній реальності, відвідати фотовиставку мультимедійного проекту «Переможці» та «спробувати на дотик» інтерактивну експозицію від музею «Третя після опівночі».

Текст: Ольга Левко
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання