Візит делегації Фонду Маршалла «Німеччина–США»

29 березня 2019 року
Культура

28 березня 2019 року Каразінський університет відвідала делегація Фонду Маршалла «Німеччина–США» у складі старшого співробітника Програми лідерства (м. Берлін, Німеччина) Мелані Уіттакер, співробітника Програми лідерства, Фонд за демократію в Білорусі (м. Берлін, Німеччина) Марини Рахлеі, асистента Програми лідерства, випускниці університету Ганни Ковган (м. Берлін, Німеччина).

У межах візиту відбулася дискусія учасників навчальної поїздки для фахівців з журналістики з США, Німеччини та Грузії за темою «Як використання або зловживання інформацією впливає на роботу ЗМІ в США, Німеччині, Грузії та Україні» та експертів Каразінського університету. Обговорювалися питання майбутнього української демократії.

Привітав присутніх ректор, академік Віль Бакіров, звернувши увагу на важливість цього заходу. Доцент кафедри політології філософського факультету Юлія Біденко поділилася спостереженнями про те, що відбувалося в Україні після Революції Гідності, зокрема вона торкнулася геополітичного питання, особливостей реформ, ставлення до них українського суспільства тощо. Виступ завідувача кафедри медіакомунікацій соціологічного факультету, професора Лідії Стародубцевої було присвячено розгляду української медіасфери, зокрема п’яти парадоксам співіснування української незалежності та «четвертої влади». У своїй доповіді доцент кафедри соціології соціологічного факультету Ольга Філіппова звернула увагу на Харків та Слобожанщину загалом, вона акцентувала на самоідентичності мешканців цих територій.

Захід продовжився жвавою дискусією.

Текст: Валерія Харченко
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання