Урочисте вручення атрибутів Почесного доктора Каразінського університету американському історику, письменнику Тімоті Снайдеру

8 вересня 2023 року

У Києві відбулася зустріч адміністрації Каразінського на чолі з ректоркою Тетяною Кагановською та проректором університету Анатолієм Бабічевим з американським істориком, письменником Тімоті Снайдером та Міністром освіти і науки України Оксеном Лісовим.

У межах зустрічі відбулося урочисте вручення диплома Почесного доктора університету (doctor honoris causa), мантії та скульптури "Per aspera ad astra!" Тімоті Снайдеру.

Пан міністр звернувся до Тімоті Снайдера: «Ми дуже раді вітати вас тут і поздоровити з тим, що сьогодні ви приймаєте цю мантію від одного з провідних університетів країни. Це гідний університет, який має величезне значення для нашої історії. Для мене велика честь, що саме в стінах міністерства відбувається це вручення».

Тетяна Кагановська зазначила: «Каразінський університет зараз працює в незламному місті Харкові попри всі обставини. Ми стоїмо, тримаємося та впевнені в нашій перемозі. І ваші лекції — це те, що під час війни підтримує та надихає нас. Університет — це освіта та наука, просвітництво й культура, тому ми ставимо собі за мету не просто навчати професіоналів і фахівців, а виховувати особистостей. Ми дуже вдячні за те, що у нашого університету з‘явився Почесний доктор, який є прикладом для наших студентів і надихає українську молодь у такі важкі часи. Адже вони — майбутнє нашої країни».

Тімоті Снайдер подякував за цю зустріч і пообіцяв наступного року завітати до Харкова та відвідати Каразінський.

Текст: Маргарита Мороз

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання