У Харкові відбулася дискусія «Харків-Київ-Львів: Спільна артерія»

5 червня 2022 року

4 червня 2022 року в Харкові відбулася дискусія «Спільна артерія», яка об’єднала авторів Українського ПЕН з Харкова, Києва та Львова.

Організаторами заходу виступили Український ПЕН, Kharkiv Media Hub, телеканал «Еспресо», Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна та Харківський літературний музей.

Учасниками події стали Почесний доктор Каразінського університету, письменник, громадський діяч і музикант Сергій Жадан, літературознавець і громадський діяч, архієпископ Ігор Ісіченко, журналіст, виконавчий директор Українського ПЕН Тетяна Терен, філософ, письменник і журналіст Володимир Єрмоленко, журналіст, літературознавець Тетяна Огаркова, письменниця Вікторія Амеліна, поет, перекладач, віцепрезидент Українського ПЕН Остап Сливинський.

Темою дискусії стало те, як війна ідентифікувала єдність нашої країни, об’єднаної спільними артеріями боротьби за незалежність, болю, взаємодопомоги та героїзму, а також обговорено роль митців у входженні України до світової традиції.

Учасники заходу говорили про те, як змінилося поняття «географії» для українців крізь призму війни, як Харків, Київ і Львів переживають російське вторгнення.

Темами для обговорення також стали репрезентація війни в літературі, розуміння ідентичності через українську культуру, важливість зв’язку між суспільством і мистецтвом, унікальність і висвітлення українського досвіду для світової спільноти.

Текст: Маргарита Мороз
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання