У Каразінському розпочато підвищення кваліфікації вчителів різних закладів освіти

27 вересня 2024 року
Освіта

25 вересня 2024 року в Каразінському університеті розпочався освітній процес для вчителів англійської мови, зарубіжної літератури, інформатики, зокрема інформаційно–комунікаційних технологій, початкової школи (1–4 класи), предметів «Пізнаємо природу» та «Захист України», природознавства (5–6 класи), фізики, зокрема астрономії, фізичної культури, заступника директора з навчально–виховної роботи з окремих гімназій та ліцеїв Індустріального, Немишлянського, Новобаварського, Салтівського, Шевченківського  районів м. Харкова, м. Сєвєродонецька.

У 2024/2025 навчальному році специфікою лекційних та практичних занять для слухачів різних категорій, що відбуваються в центрі післядипломної освіти, є приділення особливої уваги специфіці проведення освітнього процесу для здобувачів базової середньої освіти в 5–х, 6–х та 7–х класах за новими модельними програмами «Нової української школи» в дистанційному форматі, оцінюванню навчальних досягнень учнів, формуванню у них предметних компетентностей.

Забезпечують освітній процес для вчителів висококваліфіковані науково–педагогічні працівники – практики, автори низки підручників для закладів загальної середньої освіти. Це представники біологічного, фізичного факультетів, навчально–наукового інституту комп’ютерних наук та штучного інтелекту, а також багаторічні зовнішні партнери: досвідчені вчителі–тренери  з харківських ліцеїв № 28 та № 46, гімназії № 77 Харківської міської ради. 

Такий підхід у наданні ефективних послуг у сфері післядипломної освіти Каразінського університету дозволяє розширити можливості слухачів у модернізації фахових та професійних компетентностей, обмінятися практичними напрацюваннями з актуальних проблем якісного навчання учнів відповідних класів в онлайн-форматі, подоланні гострих викликів у підготовці випускників 11–х класів до проходження НМТ–2025, підготовки до сертифікації вчителів.

Установче заняття, що провів директор центру післядипломної освіти Михайло Татаринов, було присвячене низці нормативно–правових та організаційних аспектів проведення курсів підвищення кваліфікації, дотриманню вимог охорони життя та здоров’я учасників в умовах воєнного стану, специфікації проведення занять. 

Також педагоги вшанували пам'ять загиблих з 22 лютого 2022 року.

Освітній процес для цієї категорії слухачів триватиме до 10 жовтня 2024 року.

 

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання