Тисячолітня українська історія — на банкнотах: онлайн-проєкт до 30-річчя Незалежності України

24 серпня 2021 року
Культура

З нагоди 30-річчя незалежності України колектив центру краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька підготував онлайн-проєкт, присвячений тисячолітній українській історії.

Значення грошової системи для розвитку будь-якої держави важко переоцінити, адже від її стабільності залежить добробут країни в цілому та кожного окремого мешканця. Водночас не менш важливим є художнє оформлення грошових знаків, що перебувають в обігу. Портрети видатних земляків та обриси знакових пам’яток, пейзажні мотиви та різноманітні символічні зображення — усе це в сукупності є потужним комунікаційним інструментом і сприяє формуванню образу держави в очах її громадян та іноземців.

Щодня на вітчизняних банкнотах ми бачимо портрети осіб, які зробили неоціненний внесок у розвиток українського державотворення, сприяли розвитку культури та збереженню національної ідентичності. Центр краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька пропонує дізнатися про те, як кожен з цих видатних діячів української історії, культури й науки, лідерів громадської думки пов’язаний зі Слобожанщиною, Харковом та Каразінським університетом.

Керівник проєкту — кандидат історичних наук Ольга Вовк.

Більше інформації про проєкт можна дізнатися за посиланням.

Текст: Єлизавета Шляхтіна

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання