Створено Каразінський олімпійський осередок

6 лютого 2018 року
Спорт

У Каразінському університеті відбулися установчі збори щодо створення в університеті осередку Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України.

У заході взяли участь виконуючий обов’язки ректора, академік Віль Бакіров, проректор, академік Микола Азарєнков, проректор, доцент Антон Пантелеймонов, голова відділення Національного олімпійського комітету України в Харківській області Віктор Христоєв, професор, академік Української академії наук, заслужений працівник фізичної культури і спорту України Микола Олійник, начальник Харківського обласного відділення (філії) комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Олена Кривенцова, завідувач кафедри фізичного виховання та спорту університету Володимир Темченко та інші.

У межах заходу було нагороджено почесними грамотами за активну участь у проведенні ХІІІ Літньої універсіади України 2017 року у м. Харків нагороджено Віля БакіроваВолодимира Темченка, директора тенісного клубу «Унікорт» Валерія Бурка, викладача кафедри фізичного виховання та спорту університету, майстра спорту України міжнародного класу зі стрільби із лука Віктора Галазюка, викладача кафедри фізичного виховання та спорту університету, майстра спорту України міжнародного класу зі стрільби із лука Вікторію Коваль.

Привітав присутніх Віль Бакіров та акцентував на величезному значенні олімпійського руху, що поєднує такі загальнолюдські цінності, як-от мужність, наполегливість, прагнення людини перевершити межі своїх можливостей. Також він звернув увагу на те, що Каразінський університет має давні традиції олімпійського спорту: багато викладачів та студентів брали участь в Олімпіадах, зокрема багаторазовий олімпійський чемпіон з волейболу Юрій Поярков, бронзова призерка Паралімпіади–2016, студентка соціологічного факультету Марина Литовченко та інші.

Також на зборах було затверджено статут осередку, обрано голову, яким став Віль Бакіров, та керівництво осередку, а також порядок вступу, розмір і порядок сплати членських внесків.

 
Текст: Валерія Харченко
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання