Рекомендації від МОН України щодо Міжнародного дня боротьби з корупцією

12 грудня 2019 року
Наука

9 грудня відзначається Міжнародний день боротьби з корупцією, що є гарним приводом провести освітні заходи з цієї теми та залучити учнів і студентів до дискурсу про те, чому корупції не місце в Україні.

Заклади освіти та наукові установи — це ті осередки, в яких закладаються ціннісні орієнтири молодого покоління. Майбутні міністри, народні депутати України, державні службовці органів державної влади та органів місцевого самоврядування, судді, прокурори є сьогоднішніми вихованцями, учнями чи студентами.

Нетерпимість до корупції має бути наскрізним принципом реалізації освітніх і наукових програм, роботи зі студентами та учнями, їхніми батьками, загальної політики закладів освіти, наукових установ та щоденної поведінки їхніх працівників.

Відповідно до листа Міністра освіти і науки України рекомендовано керівникам, педагогічним, науково-педагогічним і науковим працівникам усіх закладів освіти усіх рівнів та наукових установ протягом 9–13 грудня провести бесіди, дискусії, обговорення з учнями/студентами про сутність явища корупції, її негативних руйнівних наслідків для роботи демократичних інституцій, верховенства права, ефективного функціонування усіх органів влади на шляху до розбудови демократичного, справедливого та заможного українського суспільства.

За бажанням освітяни можуть використовувати короткий навчальний посібник «Антикорупційний урок»відеоролик «Він заплатив»статтю «Як цікаво провести урок про антикорупцію».

Текст: Ольга Левко
Фото: Freepik

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання