Професор університету Ігор Гірка взяв участь у роботі наукової ради асоціації "EUROfusion"

31 жовтня 2022 року

У жовтні 2022 року вже традиційно директор навчально-наукового інституту «Фізико-технічний факультет» Ігор Гірка працював у складі наукової ради, яка в минулі роки проводила науковий аналіз поданих на конкурс запитів. Цього року рада здійснювала нагляд за ходом виконання проєктів "EUROfusion Enabling Research Projects".

Наукова рада заслухала доповіді керівників проєктів, зокрема в розділі «Технології та системи», де брав участь Ігор Гірка за рекомендацією Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут». Проєкти в цьому розділі стосуються додаткового нагрівання, розвитку діагностики й алгоритмів керування.

Члени ради підготували звіт для керівництва асоціації "EUROfusion" про хід виконання проєктів, а також рекомендації з організації наступних конкурсів і впровадження результатів, здобутих у розглянутих проєктах. Загалом досягнуто значного прогресу в усіх прорецензованих проєктах відповідно до планів робіт, включно з виготовленням устаткування та розробкою методик. Лише в одному з проєктів частину експериментів не було проведено вчасно через пандемію.

Наступного року буде оголошено новий конкурс за цим напрямом.

Текст: Маргарита Мороз

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання