Презентація книги про болгарського історика та громадського діяча, професора університету Марина Дринова

24 листопада 2023 року

21 листопада 2023 року в Болгарській академії наук (м. Софія) відбулася презентація книги «Марин Дринов: писма, телеграми, докладни записки. 1859–1905 г.». 

На презентації книги були присутні керівники Болгарської академії наук, зокрема академік Васіл Ніколов та інші болгарські науковці, представники Каразінського університету Михайло Станчев та Сергій Страшнюк, почесні доктори Каразінського університету Іван Юхновський та Володимир Саленков.

У цій публікації вперше зібрано епістолярну спадщину видатного болгарського історика та громадського діяча, професора університету Марина Дринова (1838–1906). 

Це видання стало результатом багаторічної спільної роботи болгарських та українських дослідників із виявлення, коментування та підготовки до публікації листів, телеграм та доповідних записок, які висвітлюють наукову, викладацьку, громадську діяльність та приватне життя видатного історика.

Укладачами від української сторони виступили представники історичного факультету: професор Сергій Посохов та доцентка Вікторія Іващенко, а координатором проєкту був професор Михайло Станчев.

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання