Презентація фотопроєкту «Обличчя університету»

27 січня 2022 року

26 січня в музеї історії університету відбулася презентація фотопроєкту «Обличчя університету» з нагоди 217-ї річниці відкриття Каразінського.

До підготовки та презентації фотопроєкту долучилася вся спільнота Каразінського університету: представники адміністрації, викладачі та студенти історичного, біологічного, філософського, фізичного факультетів, факультету геології, географії, рекреації і туризму, навчально-наукового інституту «Каразінський банківський інститут», співробітники музею природи, ботанічного саду, Художньої галереї імені Генріха Семирадського та ЄрміловЦентру.

«У цьому році ми відзначаємо 217-річчя з моменту відкриття Каразінського та 50 років музею історії університету. Цей захід покликаний продемонструвати людям спадкоємність Харківського університету, шлях і людей, які пройшли його, працюючи на благо Каразінського, адже кожний з нас — частина обличчя університету», — зазначив професор університету Сергій Посохов. Від імені адміністрації Каразінського університету проректор Анатолій Бабічев привітав присутніх і подякував співробітникам музею історії за організацію та реалізацію таких цікавих, сучасних і важливих проєктів.

У межах фотопроєкту відвідувачі музею можуть поглянути на університетські фотографії під незвичним кутом: відомі світлини та фото з випускних альбомів межі ХІХ–ХХ століття відтворено силами сучасних професорів, викладачів, працівників і студентів університету.

Портрети та групові кадри, інтер’єри та будівлі представлено у двох варіантах — сучасному та історичному, що формує унікальне та самобутнє уявлення про «обличчя університету».

Крім фотовиставки, у музеї історії університету працює тимчасова експозиція, де представлені випускні альбоми університету понад сторічної давнини, прилади з хімічних лабораторій, експонати з колекції біологічного факультету та мінералогічного зібрання тощо.

Ознайомитися з виставкою можна протягом наступних трьох місяців.

Текст: Маргарита Мороз
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання