Представники Каразінського — на Відкритому Європейському Науковому Форумі ESOF 2024

17 червня 2024 року
Наука, Міжнародна діяльність

Делегація Каразінського у складі проректора університету Антона Пантелеймонова та директора навчально-наукового інституту «Фізико-технічний факультет» Пилипа Кузнєцова взяла участь у роботі Відкритого Європейського Наукового Форуму ESOF 2024. Він проходив у м. Катовіце, Польща.

Протягом панельної дискусії «Дослідження з Україною — найкращі практики для більш інтенсивної співпраці» було визначено найкращі практики для зміцнення співпраці між Україною та Європейським Союзом.

З урахуванням результатів «Конференції з відновлення України 2024», яка пройшла 12 червня в Берліні, було відзначено що агресія росії проти України дедалі сильніше впливає на українську науку. Зі свого боку Німеччина та Польща твердо стоять на боці України. І Німеччина, і Польща підтримують Україну в її перетворенні на сучасну наукову систему через цільові проєкти співпраці. Таким чином, обидві країни роблять важливий внесок у відновлення України. А для України існує великий потенціал співпраці між Німеччиною та Польщею.

Особливо важливими визначили чотири тематичні напрями:

  • якнайкращий прийом українських студентів і науковців;
  • побудова тісного партнерства для інтеграції з ЄС, щоб Україна була більш залучена в транскордонні потоки знань і знайшла своє місце в Європейському дослідницькому просторі;
  • підтримка відновлення української наукової системи для подолання наслідків війни, розширення можливостей і створення кращих рамкових умов для досліджень та інновацій;
  • поглиблення наукового співробітництва з метою спільного вирішення глобальних викликів у сфері клімату, енергетики та охорони здоров’я.

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання