Пішов з життя відомий фахівець у галузі теоретичної фізики, професор кафедри фізики ядра та високих енергій ННІ «Фізико-технічний факультет» Валерій Ходусов: університет співчуває…

27 жовтня 2020 року

З глибоким сумом повідомляємо, що 19 жовтня на 76 році пішов із життя після нетривалої хвороби відомий фахівець у галузі теоретичної фізики, професор кафедри фізики ядра і високих енергій навчально-наукового інституту «Фізико-технічний факультет» Валерій Дмитрович Ходусов.

Після закінчення фізико-технічного факультету Харківського державного університету у 1968 році та аспірантури у 1974 році працював на кафедрі теоретичної ядерної фізики, де пройшов шлях від асистента до професора. З 2010 до 2019 року працював завідувачем кафедри.

Протягом минулих років аж до останнього часу читав різні курси з теоретичної фізики, є автором понад 20 методичних матеріалів, зокрема й видань із грифом Міністерства освіти і науки України.

До кола його наукових інтересів входили дослідження в таких галузях: теорія плазми, квантова теорія твердого тіла, статистична фізика та фізична кінетика, а також застосування методів статистичної фізики в економіці.

Валерій Ходусов був спільно з академіком Миколою Шульгою організатором, а в останні роки й співголовою міського загальнофізичного семінару «Проблеми сучасної фізики».

Валерій Дмитрович назавжди запам’ятається колегам, друзям і студентам як щира людина, талановитий педагог, вдумливий учений, який користувався заслуженим авторитетом і глибокою повагою всіх, хто був поруч з ним протягом довгих років його діяльності на благо Каразінського університету.

Висловлюємо глибокі співчуття рідним і близьким Валерія Дмитровича. Світла йому пам’ять!

Текст: Валерія Харченко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання