Пішов з життя колишній декан соціологічного факультету Валерій Ніколаєвський: університет співчуває…

12 листопада 2022 року
Освіта

З глибоким сумом повідомляємо, що 12 листопада 2022 року на 62-му році життя після тяжкої хвороби помер професор кафедри соціології, колишній декан соціологічного факультету Валерій Миколайович Ніколаєвський.

Усе своє життя Валерій Миколайович присвятив Університету, розвитку соціологічного факультету, вітчизняної соціологічної освіти та науки.

Він належить до першого покоління українських соціологів за базовою освітою. Після закінчення економічного факультету Каразінського університету за спеціалізацією «Соціологія», навчання в аспірантурі та захисту кандидатської дисертації Валерій Миколайович працював на кафедрі соціології, кафедрі прикладної соціології, був заступником декана (1993–1994 роки) та деканом соціологічного факультету (1995–2012 роки), завідувачем кафедри соціології праці та соціальної роботи (2001–2013 роки), також навчався в докторантурі. З 2016 року до останнього дня свого життя Валерій Миколайович працював професором кафедри соціології.

Багато поколінь випускників соціологічного факультету, сьогоднішні студенти та колеги Валерія Миколайовича пам’ятатимуть його як талановитого викладача, справжнього науковця, інтелігентну людину, непересічну особистість.

Світла пам'ять про Валерія Миколайовича Ніколаєвського назавжди залишиться в серцях безкінечно вдячних йому учнів та колег.

Прощання із Валерієм Миколайовичем відбудеться 15 листопада о 10:00 у приміщенні музею природи університету (вул.Трінклера, 8).

Підтримати родину за реквізитами банківської картки: 4149 4991 4367 9221 (дружина — Омельченко Вікторія Вікторівна).

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання