Надходження до фондів центру українських студій і краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька університету у 2022–2024 роках

5 квітня 2024 року
Культура

Повномасштабне вторгнення докорінно змінило життя всієї нашої країни. Внаслідок воєнних дій екстремально вразливими стали також і об’єкти історико-культурної спадщини, які, на жаль, теж зазнають ушкоджень. У таких умовах ще більшої ваги та актуальності набуває збереження та музеєфікація артефактів, у яких втілюється матеріальна і духовна культура України.

Не лишився осторонь цих процесів і центр українських студій і краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька Каразінського університету. Адже за понад два роки, що минули від 24 лютого 2022 року, його фонди поповнилися новими книгами та періодичними виданнями, етнографічними експонатами й зразками сувенірної продукції, філателістичними й нумізматичними артефактами. 

Ознайомитися із цими об’єктами можна за посиланням. Ця онлайн-виставка присвячена відкриттю XV Луньовських читань «Шляхи та методи поповнення музейних зібрань: історія та сучасний досвід».

Звичайно, перелік нових надходжень до фондів центру не вичерпується наведеними експонатами, зокрема, діяльність цього підрозділу охоплює набагато ширший перелік аспектів, аніж поповнення університетських колекцій. Наприклад, за час повномасштабної війни підготовлено низку нових наукових видань (археографічних, бібліографічних, збірник афоризмів тощо). Видані у складні воєнні часи, ці книги вже до певної міри набули музейної цінності.

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання