Міжнародний день лікаря: університет відзначає

5 жовтня 2020 року
Культура

Щороку в перший понеділок жовтня відзначають Міжнародний день лікаря, запроваджений Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Це день солідарності й активних дій лікарів усього світу, що відзначається з ініціативи міжнародної гуманітарної організації “Médecins Sans Frontières” та за підтримки Міжнародного Комітету Червоного Хреста, Мальтійського ордену та ЮНІСЕФ — Міжнародного надзвичайного фонду ООН допомоги дітям.

Лікарі щоденно стоять на варті нашого здоров’я та життя, тому важливість та авторитетність цієї професії не викликає ні в кого жодних сумнівів. Ця професія також є надзвичайно складною як фізично, так і морально, а іноді вона несе пряму небезпеку для лікаря. Особливо гостро постала ця проблема зараз, коли мільйони лікарів у всьому світі хоробро та самовіддано протистоять пандемії COVID–19.

Каразінський університет уже багато років готує висококваліфікованих лікарів — наразі освіту здобувають українці та іноземці з багатьох країн світу на 14 кафедрах медичного факультету. Крім того, в університеті проводять наукові дослідження, що мають на меті полегшити перебіг лікування й досягти максимальних результатів водночас. Зокрема розробляють і впроваджують у клінічну практику нові методи діагностики й терапії з використанням сучасних малоінвазивних технологій. Також науково-педагогічні працівники кафедр є співвиконавцями низки міжнародних наукових досліджень у сфері фармакології, терапії, кардіології, педіатрії, хірургії тощо.

Вітаємо лікарів зі святом, бажаємо міцного здоров’я, витримки та добробуту!

 
Текст: Валерія Харченко
Фото: Bruno /Germany

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання