Культурне життя триває: у Каразінському відбулося відкриття виставки «Павло Маков. Фонтан виснаження 1994–2024»

1 квітня 2024 року
Культура

Університет залишається не лише центром науки, освіти та просвітництва, а й серцем мистецького та культурного життя міста і країни.

29 березня у центрі сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр» відбулося відкриття виставки «Павло Маков. Фонтан виснаження 1994–2024».

«Фонтан виснаження» має довгу історію, але експонується в Харкові вперше. І саме тут вперше можна побачити, як фонтан працює з водою всередині. Таку версію було створено для українського проєкту на Венеційській бієнале у 2022 році.

Кожна робота Павла Макова переплітається зі складними емоціями та думками. Ця виставка не лише відображає творчість художника, але й стає простором для усвідомлень і рефлексії над життєвими та соціокультурними аспектами.

Для Харкова та його мешканців, які щоденно стійко витримують випробування війни, ця виставка має особливе значення. Вона спонукає до внутрішнього діалогу про власні відчуття й емоції, переживання моментів радості, печалі, втоми та відродження, що є невіддільною частиною нашого життя.

Виставка є втіленням не лише мистецтва, а й спільного досвіду, який нас об’єднує та надихає рухатися далі. Крім «Фонтану», на виставці представлені нові роботи Павла Макова, зокрема й періоду повномасштабної війни.

У центрі сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр» виставка триватиме до 29 червня. Встигніть відвідати!

Текст: Маргарита Мороз
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання