Конференція трудового колективу університету

27 жовтня 2020 року
Освіта

У Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна відбулася Конференція трудового колективу в онлайн-форматі, у ході якої підбито підсумки роботи університету за 2019/2020 навчальний рік та окреслено завдання на новий 2020/2021 навчальний рік.

До складу президії увійшли ректор, академік Віль Бакіров, голова Первинної профспілкової організації Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Анатолій Голтвянський, голова первинної профспілкової організації студентів, аспірантів і докторантів Дар’я Бортникова, начальник управління якості освіти Людмила Іваненко, декан юридичного факультету, професор Тетяна Кагановська, яка й головувала на конференції.

У порядку денному — підсумки 2019/2020 навчального року та завдання на 2020/2021 навчальний рік, погодження Статуту університету в новій редакції, затвердження положення про Наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.

Підбив підсумки 2019/2020 навчального року та окреслив завдання на 2020/2021 навчальний рік Віль Бакіров (доповідь ректора, 260 Kb): «У 2019/2020 навчальному році Каразінський університет відзначив своє 215-річчя. До славетного ювілею університет прийшов з вагомими здобутками у забезпеченні якості освітнього процесу, у науково-дослідницькій роботі. Було розроблено і реалізовано велику програму ювілейних заходів, яка завершилася 29 січня 2020 року урочистим зібранням Асамблеї вчених рад».

Також ректор акцентував на тому, що з 13 березня 2020 року у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції Covid–19, університет перейшов на роботу в жорсткому карантинному форматі й попередній навчальний рік довелося завершувати з надзвичайно обмеженими можливостями живого спілкування зі студентами. Віль Савбанович подякував усьому викладацькому складу, навчальним, науковим, адміністративним, господарчим підрозділам за те, що незважаючи на такий серйозний виклик, виявили максимальну організованість, мобілізацію зусиль, ресурсів та забезпечили виконання освітньо-професійних програм, семестрову та підсумкову атестацію для 16 500 здобувачів вищої освіти, з яких 12 200 — громадяни України (майже 10 000 за денною і 2 200 за заочною формами навчання), майже 4 000 — іноземні студенти.

За словами ректора, першочерговими завданнями Каразінського на 2020/2021 навчальний рік є диджиталізація університетського життя загалом і в основних його аспектах, створення комплексної довгострокової загальноуніверситетської програми розвитку дистанційного навчання, оновлення вебсупроводу всіх освітньо-професійних програм, забезпечення повного оприлюднення навчально-методичної документації за кожною кафедрою, продовження роботи над створенням і впровадженням інтегрованої інформаційної системи управління університетом тощо.

Проректор Антон Пантелеймонов представив на розгляд конференції Статут університету в новій редакції, а проректор Микола Азарєнков запропонував затвердити положення про Наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.

Протягом 19–22 жовтня 2020 року делегати конференції ознайомлювалися із матеріалами, наданими до розгляду, вносили пропозиції до запропонованих матеріалів. 26 жовтня 2020 року за поданням голови конференції Тетяни Кагановської відбулося голосування за рішення конференції.

Віль Бакіров подякував усім делегатам за активну участь у роботі конференції. «Були певні побоювання, що незвичний формат конференції може не спрацювати. Але висока кваліфікація та відповідальність делегатів дозволили повністю реалізувати порядок денний і отримати необхідні для подальшої роботи рішення. Сподіваюсь, що цей досвід допоможе нам у подальшій роботі, у проведенні організаційних та інших заходів, нарад, зборів, засідань, не піддаючи учасників зайвим інфекційним ризикам», — зауважив у завершальному слові ректор.

Рішення Конференції трудового колективу (PDF, 267 Kb)

Інформаційно-аналітичні матеріали за підсумками 2019/2020 навчального року (PDF, 2,4 Mb)

Текст: Валерія Харченко
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання