Каразінці взяли участь у заходах в межах проєкту Erasmus+ «Реформа навчальних програм для сприяння освіті заради миру в Україні, Грузії та Молдові/ PeaceEdu»

30 квітня 2024 року
Міжнародна діяльність

17–19 квітня 2024 року у Фінляндії відбулися заходи в межах проєкту Erasmus+ «Реформа навчальних програм для сприяння освіті заради миру в Україні, Грузії та Молдові/ PeaceEdu».

Зокрема, учасники долучилися до першої зустрічі консорціуму та навчального візиту до Інституту дослідження миру в Тампере та Інституту виховання миру (RKI) в Гельсінкі. 

Каразінський університет представляли менеджерка проєкту, доцентка Каразінської школи бізнесу Юлія Квітка та представниця проєктної команди, доцентка Каразінської школи бізнесу Юлія Прус.

На зустрічі координатор зробив загальну презентацію проєкту, розповів про Університет Тампере та його здобутки у сфері розбудови миру, освіти та досліджень щодо миробудування. 

З вітальним словом також виступила директорка Національного Erasmus+ офісу України Світлана Шитікова, яка наголосила на важливості цього проєкту для України. 

Під час трьох днів учасники презентували свої організації, команду, напрацювання. Було проговорено питання, пов’язані з фінансовим менеджментом, звітуванням, забезпеченням якості розроблених матеріалів та заходів, презентовано стратегію дисемінації проєкту, проведено низку тематичних воркшопів. 

Також національні координатори трьох країн (України, Грузії й Молдови) представили національний звіт щодо оцінювання потреб у зазначеній галузі. Проєктна команда Каразінського університету, Київського національного університету імені Тараса Шевченка та громадської організації «Платформа публічної дипломатії» активно працювали з лютого та розробили спеціальні опитувальники для вчителів шкіл щодо ситуації з конфліктами в школі, а також для здобувачів закладів вищої освіти, провели фокус-групи. Спільними зусиллями вдалося отримати відповіді від понад 3 000 респондентів та провести детальний аналіз. 

 

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання