Каразінці відвідали міжнародний літній симпозіум «Українознавство у Швеції. Методологічні проблеми та перспективи»

29 серпня 2023 року

З 14 до 17 серпня 2023 року в Університет Сьодертьорна (м. Стокгольм, Швеція) проходив міжнародний літній симпозіум «Українознавство у Швеції. Методологічні проблеми та перспективи» для українських і шведських дослідників-гуманітаріїв. 15 українських і 7 шведських дослідників працювали в шести секціях і кількох дискусіях.

Каразінський університет був представлений відразу двома вченими за напрямами історія та філологія. 

У заході взяли участь завідувачка кафедри історії української літератури, професорка Олена Матушек і доцентка кафедри туристичного бізнесу та країнознавства Наталя Аксьонова. Відповідно, вони виголосили доповіді «Образ Івана Мазепи в літературі українського Бароко» і «Етнологічні семінари у форматі народного свята: досягнення і перспективи».

Метою заходу стало обговорення питань українських досліджень у Швеції та нетворкінгу в українсько-шведських студіях. Учасники ділилися досвідом наукових досліджень, вели цікаві дискусії, знайомилися з роботою Центру балтійських і східноєвропейських досліджень, який має друковане видання Baltic Worlds, що кожним номером широко повідомляє світові про природу, причини, перебіг і наслідки російської агресії.

Українські дослідники з 13 університетів були вражені тим, що Університет Сьодертьорна поряд із прапорами Швеції щодня підіймає прапори України на знак її підтримки. Ця акція буде тривати до повної перемоги народу України.

Учасники симпозіуму щиро вдячні спільнотам Університету Сьодертьорна та Уппсальського університету й особисто кожному члену оргкомітету за проведення цього чудового заходу, а всім колегам — за змістовне й цікаве спілкування.

 

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання