Каразінці гідно виступили на Міжнародному студентському турнірі фізиків

14 травня 2022 року

У місті Букараманга (Колумбія) з 9 до 14 травня проходив Міжнародний студентський турнір фізиків. У ньому взяли участь 18 команд з різних країн, які вийшли переможцями національних відборів.

Оскільки в Україні триває війна, команда Каразінського університету, яка складалась цього року із хлопців, не змогла поїхати на турнір. Натомість було скликано та протягом місяця підготовлено збірну команду України. До команди з шести учасниць увійшли дві студентки Каразінського університету: Анастасія Романчук з ННІ «Фізико-технічний факультет» та Влада Фандєєва з фізичного факультету.

За результатами змагання наша українська команда посіла шосте місце серед п’ятнадцяти команд, увійшла до півфіналу, але не пройшла до фіналу. А студентка Анастасія Романчук здобула диплом найкращого доповідача.

Пишаємося нашими студентками, які гідно представили нашу країну на міжнародній науковій арені!

Дякуємо керівникам команд, які самовіддано допомагали дівчатам у підготовці до турніру: доценту ННІ «Фізико-технічний факультет» Олексію Голубову і доценту фізичного факультету Захару Майзелісу, випускницям ННІ «Фізико-технічний факультет» Ксенії Мінаковій, Анастасії Гаєвої (переможниця Міжнародного студентського турніру фізиків 2011 року), які поїхали з командою до Колумбії як офіційні керівники команди.

Текст: Валерія Харченко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання