Каразінці долучилися до Європейського дня термоядерної енергетики для вчителів

18 жовтня 2022 року

14 жовтня представники Каразінського університету стали учасниками заходів асоціації "FuseNet". Заходи присвячено Європейському дню термоядерної енергетики та проведено для того, щоб розповісти про термоядерну енергетику вчителям загальноосвітніх шкіл у всій Європі, обговорити методику викладання для учнів.

Таку акцію асоціація "FuseNet", членом якої є Каразінський університет, проводить уже втретє. Технічний бік організації національної частини заходу взяв на себе Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут», зокрема випускник ННІ «Фізико-технічний факультет», MBA, керівник контактного центру "EUROfusion" в Україні Сергій Пугач.

У національній частині заходів виступили випускник ННІ «Фізико-технічний факультет», співробітник "Applied Materials" Костянтин Ачкасов, співробітник Інституту фізики плазми ННЦ «Харківський фізико-технічний інститут» Антон Таран, випускник і провідний науковий співробітник ННІ «Фізико-технічний факультет» Андрій Кашаба, академік НАН України, заступник генерального директора ННЦ «Харківський фізико-технічний інститут», випускник і завідувач кафедри прикладної фізики та фізики плазми ННІ «Фізико-технічний факультет» Ігор Гаркуша.

Доповідачі розповіли про власний досвід численних технологічних застосувань плазми та участь України в європейських і міжнародних проєктах з керованого термоядерного синтезу. До заходів долучилися десятки вчителів з-поміж усієї України. У загальноєвропейській частині було представлено німецький стеларатор Вендельштайн 7-Х та міжнародний проєкт "ITER".

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання