Каразінський університет отримав доступ до аналітичної платформи “SciVal”

26 жовтня 2020 року
Освіта

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 29 травня 2020 року № 721 «Про надання доступу закладам вищої освіти і науковим установам до електронних наукових баз даних та визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів Міністерства освіти і науки України» Каразінський університет отримав доступ до аналітичної платформи “SciVal”, який забезпечує компанія “Elsevier”.

Також університету продовжено доступ до міжнародних наукометричних баз даних “Scopus” та “Web of Science Core Collection”.

Аналітична платформа “SciVal” — це онлайн-платформа для моніторингу та аналізу міжнародних наукових досліджень, що забезпечує доступ до результатів науково-дослідної діяльності 220 країн і 4 600 науково-дослідних організацій.

Джерелом даних для SciVal є база даних “Scopus” — найбільша база даних анотацій і цитування рецензованої літератури, яка містить майже 23 000 видань від понад 5 000 видавництв, а також книжкові видання, доповіді конференцій і патентні записи від 5 патентних відомств.

На платформи “SciVal” дослідники мають можливість:

– розширеного наукометричного аналізу новітніх тенденцій досліджень і розробок;

– візуалізації результатів науково-дослідної діяльності;

– порівняння власних досягнень;

– пошуку можливостей налагодження наукових зв’язків університетської спільноти з українськими та міжнародними партнерами.

Щодо питань та додаткової інформації можна звертатися до центральної наукової бібліотеки університету (телефон: +380 (57) 707-54-20, e-mail: cnb@karazin.ua).

Текст: Валерія Харченко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання