Каразінський став героєм програми «Бери вище!» на телеканалі “UA|TV”

30 жовтня 2019 року
Культура

У вересні Каразінський університет відвідала знімальна група телеканалу “UA.TV”, яка працювала над проєктом «Бери вище!».

У цій програмі в легкій і невимушеній формі розповідається про заклади вищої освіти України, зокрема освітні та наукові традиції, актуальні напрями навчання й позаосвітні можливості для студентів. Усе те, чим пишається заклад освіти: наукова й матеріально-технічна база, наукові розробки та досягнення студентів і викладачів ЗВО — потрапляє у поле зору знімальної групи.

Журналісти Андрій Городиський і Сергій Шинкарчук не просто розповіли про університет, а й зазирнули в усі його куточки: відвідали пари, побували в музеях, поспілкувалися з викладачами, студентами.

«Цей університет дуже пасує Харкову: великий, динамічний та красивий. А ще він такий же фактурний та атмосферний. Я був справді захоплений історією, традиціями й життям каразінців. Говорять, студентські роки — найкращі в житті. Мабуть, цю фразу вигадали саме в цьому університеті», — ділиться своїми враженнями Андрій Городиський.

«А мені особисто здалося, що в Каразінському університеті всі: і викладачі, і студенти — отримують задоволення від навчального процесу. Умови й інфраструктура сприяють цьому. За цим приємно спостерігати», — доповнює колегу Сергій Шинкарчук.

Поділився своїми враженнями від роботи журналістів директор центру зв’язків з громадськістю, доцент Максим Фоломєєв: «Те, до чого ми звикли, що кожен день є в нашому житті, журналісти вміють побачити з іншого, незвичного ракурсу».

Як зазначила керівник прес-служби університету Лілія Змій, співпраця з журналістами проєкту «Бери вище!» стала гарним досвідом і дозволила продемонструвати потужні сторони університету не тільки вітчизняній, але й іноземній аудиторії. Адже мовлення телеканалу “UA. TV” спрямоване на мешканців європейських країн, а мета програми — донести переваги та особливості української освіти.

Підсумком роботи журналістів стали дві програми про Каразінський університет, які можна переглянути за посиланнями (частина 1частина 2).

Програма буде корисна як майбутнім студентам, так і їхнім батькам.

Текст: Ольга Левко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання